Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, η ομάδα Uni4sse (Unity for Social Solidarity Economy – Ομάδα για την Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία ) και το Σωματείο ΣυνΠαιδεία, σας προσκαλούν στην ημερίδα που διοργανώνουν με τίτλο: «Τα παιδία Κ.Αλ.Ο. παίζει. Η Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία στην παιδεία.»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom και το link της σύνδεσης θα σταλεί εγκαίρως σε όσες και όσους δηλώσουν συμμετοχή.
Είναι απαραίτητο να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα,  μέχρι την Παρασκευή 2-10-2020 και ώρα 23:50 .
https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/apply4imeridaUni4sse?fbclid=IwAR0akGxxpOFhpUK3bAZbr3BnMRrQYrEBJ1NsrxwKRJAOtc6NhbBoJ3MxmTk

Στόχος της ημερίδας είναι η δικτύωση με ομάδες που ασχολούνται με το θέμα της παιδείας, αλλά και να συζητήσουμε:

Τι διαφορετικό μπορεί να φέρει η Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία (Κ.ΑΛ.Ο.) στην παιδεία; Πόσο σημαντικός παράγοντας είναι; Τι είδους παιδεία θέλουμε; Τι είδους ανθρωπότυπο θέλουμε να διαμορφώσουμε;

Αυτά είναι, μεταξύ άλλων, τα βασικά ερωτήματα που θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε, στο πλαίσιο του διαλόγου, που ευελπιστούμε να κορυφωθεί κατά τη διάρκεια του Uni4sse Fest, το οποίο προγραμματίζεται για το 2021.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει:

12.00 – 14.00 Εργαστήρι – Φτιάχνοντας μαζί μια ιστορία για το Uni4sse

Στο εργαστήρι αυτό θα φτιάξουμε μαζί μια ιστορία συνεργατικότητας.
Με τη χρήση της τέχνης, όπως αυτοσχεδιαστικό θέατρο, ζωγραφική, τραγούδι, θα παίξουμε μαθαίνοντας. Θα ξεκινήσουμε με ασκήσεις προθέρμανσης από το αυτοσχεδιαστικό θέατρο για να είναι πιο εύκολο να εμπνευστούμε την ιστορία μας.
Στη συνέχεια θα φτιάξουμε ήρωες που μαζί θα πρέπει να λύσουν ένα πρόβλημα, μέσα από τις αξίες της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της ισότητας, της αποδοχής της διαφορετικότητας και της αγάπης για το περιβάλλον.
Απευθύνεται σε παιδιά, νέους, και ενήλικες.. καθώς όλοι έχουμε μέσα μας ένα παιδί.Δηλώστε συμμετοχή στη φόρμα μέχρι Παρασκευή 2/10:
και εμείς θα σας στείλουμε το Link της σύνδεσης λίγο πριν ξεκινήσει η ημερίδα
Συντονιστές:

Valeria Koudoumogiannaki

και

Felix Mets

16.00 – 18.00 Συζήτηση για την Παιδεία & την Κ.ΑΛ.Ο με συντονίστρια την πρόεδρο του σωματείου ΣυνΠαιδεία και στην οποία θα συμμετέχουν οι ομιλητές:

Γιώργος Κολέμπας (Το Σχολείο της Μετάβασης)
Σπουδές στα Μαθηματικά (Α. Π. Θ.), μεταπτυχιακά στην Ανάλυση Συστημάτων (Μόναχο) και στην Οικολογία με τις βιολογικές της βάσεις (Φρανκφούρτη).
Εργάστηκε ως μαθηματικός στη Μέση Εκπαίδευση και από το 1990, που εγκαταστάθηκε στο Πήλιο ασχολείται με την οικο-γεωργία και τη διαμόρφωση της πρότασης της Τοπικοποίησης – Αποανάπτυξης – Κοινοτισμού –Άμεσης Δημοκρατίας
Έχει γράψει τα βιβλία: Τοπικοποίηση, από το παγκόσμιο…στο τοπικό (Αντιγόνη, 2009), μαζί με τον Βασίλη Γιόκαρη την Κοινωνικοποίηση, η διέξοδος από τις συμπληγάδες του κρατισμού και της ιδιωτικοποίησης(Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων, 2012),με τον Γιάννη Μπίλλα τον Ανθρωπολογικό Τύπο της Αποανάπτυξης-Τοπικοποίησης (Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων, 2013),τον Σύγχρονο Κοινοτισμό (Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων, 2015),την Επιστροφή προς τα…μπρος (Εκδόσεις Ταξιδευτής, 2017) μαζί με τον Γιάννη Μπίλλα την Κοινότητα των Κοινοτήτων με το πρόταγμα της αυτονομίας, της αποανάπτυξης, του κοινοτισμού και της άμεσης δημοκρατίας.
Επίσης συμμετείχε στο συλλογικό βιβλίο Η Άμεση δημοκρατία τον 21 ο αιώνα (Εκδόσεις Νησίδες 2013).
Διαχειρίζεται την ιστοσελίδα http://www.topikopoiisi.eu/
Όλγα Γεωργαντέα (ΚΟΙΝΣΕΠ Με ένα καλειδοσκόπιο)
Είναι πτυχιούχος Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, απόφοιτη HND του Mediterrannean College, ασκούμενη ψυχοθεραπεύτρια στην προσέγγιση Gestalt..΄Εχει μετεκπαιδευτεί στις Διαταραχές Άγχους σε παιδιά και έφηβους (πιστοποίηση ΕΚΠΑ της Ιατρικής Σχολής – τμήμα Παιδοψυχιατρικής) και συνεχίζει την μετεκπαίδευση σε αυτό το τμήμα στην Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία. Έχει επίσης μετεκπαιδευτεί στη γονεϊκή παρέμβαση από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων (εξελικτική προσέγγιση Μ. Χουρδάκη), στον συντονισμό ομάδων – σχολών γονέων και ομάδων συναισθηματικής νοημοσύνης. Το Σεπτέμβριο του 2013 άνοιξε τις πόρτες του και την αγκαλιά του το με ένα καλειδοσκόπιο, μια από τις πρώτες ΚΟΙΝΕΠ στην Ελλάδα όπου εκεί έχει τον ρόλο της υπευθύνου και του συντονισμού των προγραμμάτων, όπως και του συμβούλου ψυχικής υγείας.
Χρήστος Κορολής (Εκπαιδευτικός, Μέλος του Αλληλέγγυου Σχολείου της Μεσσοποταμίας)
Είναι Έλληνας δάσκαλος, πτυχιούχος πολιτικών επιστημών και ακτιβιστής. Είναι βασικό μέλος του “Μεσσοποταμία” Δικτύου Τράπεζας Χρόνου και του Σχολείου Αλληλεγγύης του, το οποίο είναι μέρος του Δικτύου Σχολών Αλληλεγγύης στην Ελλάδα. Διδάσκει Αγγλικά και Ελληνικά σε ομιλητές άλλων γλωσσών. Συμμετείχε επίσης σε προγράμματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσω της μάθησης για μετανάστες και πρόσφυγες και σε διάφορα συνέδρια και εκδηλώσεις για την εκπαίδευση, τα κοινά και την κοινωνική αλληλεγγύη.

18.15 – 20.30 World Cafe Δικτύωσης με θέμα τη δικτύωση και τη συλλογή ιδεών για τη διοργάνωση του Uni4sse Fest 2021 – Παιδεία, ΚΑΛΟ και Νέοι