Το παλαιότερο εν ενεργεία Δημοκρατικό Σχολείο στον κόσμο κλείνει τα 100 του χρόνια!
(και 1!!!) Suffolk, Αγγλία, Ηνωμένο Βασίλειο. 5-10 Αυγούστου 2022.

Αυτό το Φεστιβάλ θα είναι μια κοινοτική και οικογενειακή εκδήλωση για όσους ενδιαφέρονται για εναλλακτικές λύσεις στο κυρίαρχο εκπαιδευτικό σύστημα με την έμφαση που δίνει στις βαθμολογίες και τα αποτελέσματα των εξετάσεων και τις σχετικές επιπτώσεις στην ευημερία και την ψυχική υγεία των παιδιών και των νέων.
Το Φεστιβάλ θα γιορτάσει τα 100 χρόνια του Summerhill School και τα την έμπνευση που έδωσε στον κόσμο ο ιδρυτής του A.S.Neill. Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στην ίδια την παιδική ηλικία, τα δικαιώματα των παιδιών, την ελευθερία του ατόμου, την ευθύνη για την κοινωνία και το ελεύθερο παιχνίδι. Θα διερευνήσει πώς η έμφυτη δημιουργικότητα των παιδιών, η περιέργεια και η επιθυμία για συνεργασία και επικοινωνία έχει κατασταλεί από το καταναγκαστικό εκπαιδευτικό σύστημα που προκαλεί άγχος. Θα εξετάσει σε βάθος πόσο σημαντικό είναι για το για το μέλλον της ανθρωπότητας και του πλανήτη μας, να αντιστραφεί αυτή η διαδικασία. Θα υπάρξουν πολλά παιδιά στην εκδήλωση για να μας δείξουν τι μπορεί να γίνει!
Τι αναμένεται; Θα υπάρξουν ομιλίες από εμπνευσμένους πρωτοπόρους της εκπαίδευσης, ερευνητές και καινοτόμους, ορισμένοι από τους οποίους εργάζονται ήδη για την αλλαγή στην κυρίαρχα εκπαιδευτικά συστήματα σε διάφορες χώρες. Θα υπάρχουν DJs, κωμικοί, συγκροτήματα, συνεργατικά έργα τέχνης και δημιουργικές δραστηριότητες για τους νέους και τις νέες.
Θα υπάρχει κάτι για όλους και θα υπάρχει πολλή διασκέδαση με σκοπό να διευκολυνθεί η εκ νέου ανακάλυψη των δυνατοτήτων της παιδικής ηλικίας.
Υπάρχουν σχέδια για την υποδοχή αρκετών χιλιάδων βρετανικών και διεθνών οικογενειών, εκπαιδευτικών και καινοτόμων ερευνητών στο φεστιβάλ στο Peakhill Farm, Theberton, Suffolk, όπου μπορούν να συλλογιστούν, να δικτυωθούν και να μοιραστούν ιδέες, εμπειρίες και πρακτικές που γιορτάζουν την παιδική ηλικία.
Το Summerhill School είναι διεθνώς γνωστό για την προώθηση της συναισθηματικής ειλικρίνειας ως απαραίτητη προϋπόθεση για την κοινωνική συναισθηματική ανάπτυξη και ένα πιο ανθρώπινο κόσμο. Υποστηρίζει την αυτοδιαχειριζόμενη μάθηση σε ένα δημοκρατικό και κοινωνικό περιβάλλον. Θα υπάρξουν ομιλίες από εμπνευσμένους πρωτοπόρους της εκπαίδευσης, ερευνητές και καινοτόμοι, ορισμένοι από τους οποίους εργάζονται ήδη για την αλλαγή στην κυρίαρχη εκπαιδευτικά συστήματα σε διάφορες χώρες. Θα υπάρχουν DJs, κωμωδίες, συγκροτήματα, συνεργατικά έργα τέχνης και δημιουργικές δραστηριότητες για τους νέους και τις νέες.
Θα υπάρχει κάτι για όλους και θα υπάρχει πολλή διασκέδαση με τη σοβαρότητα σκοπό να διευκολυνθεί η εκ νέου ανακάλυψη των δυνατοτήτων της παιδικής ηλικίας.
Υπάρχουν σχέδια για την υποδοχή αρκετών χιλιάδων βρετανικών και διεθνών οικογενειών, εκπαιδευτικούς και καινοτόμους στο φεστιβάλ στο Peakhill Farm, Theberton, Suffolk, όπου μπορούν να θυμηθούν, να δικτυωθούν και να μοιραστούν ιδέες, εμπειρίες και πρακτικές που γιορτάζουν την παιδική ηλικία.
Το Summerhill School είναι διεθνώς γνωστό για την προώθηση της συναισθηματικής ειλικρίνειας ως απαραίτητη προϋπόθεση για την κοινωνική συναισθηματική ανάπτυξη και μια πιο ανθρώπινο κόσμο. Υποστηρίζει την αυτοδιαχειριζόμενη μάθηση σε μια δημοκρατική και δικαιωματική πλαίσιο σεβασμού των δικαιωμάτων. Ο A.S. Neill ίδρυσε το σχολείο το 1921 στη Δρέσδη της Γερμανίας ως μέρος του διεθνούς Neue Schule. Μέχρι το 1923, ο Neill είχε μετακομίσει στην πόλη Lyme Regis στη νότια Αγγλία, σε ένα σπίτι που ονομαζόταν Summerhill. Το 1927, ο Neill μετακόμισε το στο σημερινό χώρο στο Leiston του Suffolk, παίρνοντας το όνομα Summerhill. Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο Neill δημοσίευσε αρκετά βιβλία σχετικά με τη ζωή και το έργο του στο Summerhill, συμπεριλαμβανομένου του «Summerhill – Μια ριζοσπαστική προσέγγιση στην εκπαίδευση» (1962). Το βιβλίο έγινε αμέσως μπεστ σέλερ και ένας κλασικός τόμος για την εκπαίδευση για μια ολόκληρη γενιά.
Για πολλούς μαθητές το Summerhill καθίσταται η πιο ουσιαστική εμπειρία στη ζωή τους.

Zoë Neill Readhead, διευθύντρια του Summerhill.

http://www.summerhillfestival.com